Tala inte med främlingar

tala inte med främlingarDetta är mitt första alster. En enkel bok, en novell närmast. Jag skrev den för att se om jag kunde skriva en bok och för att jag ville genomföra ett bokprojekt från början till slut. När jag började skriva hade jag ingen direkt idé om vad boken skulle handla om. Så jag började som jag antar att många manliga författare har gjort, med en ”kille”. Han fick heta Mats och när jag kommit en bit, behövdes det en karaktär till. Mats fick en flickvän och hon fick tillslut heta Cajsa, av skäl som den observante kan upptäcka i texten. Handlingen utspelar sig i Stockholm och i ett slags tidlöst underliggande universum, var ifrån händelseutvecklingen påverkas av en ”exekutiv kommitté för hård omstart av mänsklig varelse”.

 

Här följer baksidestexten

Den exekutiva kommittén för hård omstart (alternativt gallring) av mänsklig varelse har fått ett uppdrag. Uppdraget heter Mats och är helt ovetande om vad som väntar honom. När vi möter honom trevar han, ganska omedvetet och planlöst, på genom livet. De närmaste dagarna kommer dock det mesta att ställas på ända. Frågan är vilken nytta det gör och vem som egentligen lär sig mest av uppdragets utförande? Kommer Mats att bli levande och älskande i enlighet med kommitténs mål. Eller är alla deras strävanden bortkastade?

Boken finns att köpa på vulkan.se

Leave a Comment